Celebrem el Dia Internacional de la Biodiversitat amb grans novetats 22/05/2020

Aquest any la situació de crisi sanitària en la que vivim i l'escenari futur que ens augura si no realitzem canvis transformadors, dóna més sentit que mai al 22 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Biològica.

Celebrem el Dia Internacional de la Diversitat Biològica presentant novetats per posar el nostre granet de sorra en la millora de la biodiversitat. 

La primera d'elles és el llançament del programa BiObserva STOP-Invasores. SUEZ ha desenvolupat, al llarg d'un any, una metodologia i eines pròpies per controlar les espècies de flora invasores en les més de 800 plantes de tractament. Aquest programa compta amb una pàgina web i una app que ofereixen tota la informació necessària per identificar espècies, reportar observacions i executar i fer plans de control i comunicació d'espècies invasores en instal·lacions. La plataforma web es pot consultar públicament, contribuint així a la sensibilització i coneixement sobre aquesta problemàtica ambiental. El programa es va llançar el mes de febrer d'aquest any amb una prova pilot a les plantes depuradores de la Garrotxa i el seu desplegament a totes les instal·lacions del grup es prolongarà al llarg de l'any 2020.

Amb el llançament de el programa BiObserva Stop-Invasores, BiObserva esdevé un paraigua per als programes de seguiment de biodiversitat de SUEZ a Espanya, incloent, BiObserva Voluntariat, amb totes les accions del programa de voluntariat d'observació d'aus, i BiObserva STOP-invasores. A partir d'avui a la web biobserva.com ja està disponible la informació de tots dos programes. 

I com a última novetat, els més de 55.000 registres validats d'observacions d'aus aportats pel conjunt de participants d'el programa BiObserva Voluntariat durant 2017, 2018 i 2019 han estat integrats a la xarxa internacional de dades de biodiversitat GBIF (Global Biodiversity Information Facility), finançada per governs de tot el món destinada a proporcionar a qualsevol persona, en qualsevol lloc, accés obert i gratuït a les dades sobre tot tipus de forma de vida que hi hagi a la Terra. Aquest coneixement procedeix de diverses fonts, que inclouen des espècimens de museus recollits en els segles XVIII i XIX fins a fotografies de telèfons intel·ligents geoetiquetadas i compartides per naturalistes aficionats en els últims dies i setmanes.

El valor de les dades de BiObserva es veu incrementat exponencialment a l'haver-se incorporat a GBIF, una immensa plataforma en la qual ja hi ha publicats més de 1.375 milions de registres de tot el món, amb una mitjana de 39.800 milions de registres descarregats a el mes. La informació publicada en GBIF, plataforma patrocinada pel Ministeri de Ciència i Innovació i gestionat a través del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), pot ser consultada tant per particulars com per entitats o administracions. SUEZ a Espanya és l'entitat privada que comparteix més registres de biodiversitat a Espanya contribuint a la millora de el coneixement de l'medi natural i a una protecció més eficaç de les nostres aus.

Pots visualitzar els registres de BiObserva a GBIF internacional i a GBIF Espanya.


Totes les accions i programes de BiObserva, estan destinades a preservar la biodiversitat i contribuir a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 15.