Torna el Delta Birding Festival 09/09/2021

Després d’un any de pausa obligada, torna el Delta Birding Festival, l’únic festival ornitològic que es realitza a Catalunya i el més prestigiós de tota la Mediterrània. En la seva setena edició, aquest esdeveniment segueix apostant per crear un espai en què tant els ornitòlegs experts com els novells trobin activitats que pugui ser del seu interès.

Com de costum, s’ha aconseguit ajuntar, sigui de forma presencial o virtual, un bon nombre de ponents d’altíssim nivell com ara Per Alström, Josep del Hoyo, John Fitzpatrick o Brian Sullivan, per esmentar-ne només alguns. Tornen també les activitats per a tots els gustos i nivells: sortides guiades a la Reserva de l’Alfacada i a Vilacoto, sortides pelàgiques a mar obert, a l’interior de la badia del Fangar, activitats nocturnes per conèixer els nostres mussols i per sentir els ocells que migren de nit, sortides d’iniciació i moltíssimes més. A més a més, hi haurà expositors, presentacions de llibres, concursos, audiovisuals, tallers, cinema a la fresca al Poble Nou i un llarg etcètera. En definitiva, infinitat de possibilitats per gaudir d’un cap de setmana inoblidable!


El DBF no té cap ànim de lucre i la recaptació integra provinent de la venda d’entrades va destinada a un projecte de conservació, en aquest cas ‘Els birdwatchers del Daasanach’. AGBAR un any més col·labora en aquest esdeveniment, donant suport per desenvolupar activitats en els aiguamolls de depuració l’Embut i Illa de Mar que gestiona a través d’Aquambiente. Les activitats que es faran allà són ‘Els sons amagats del Delta’ i dues sortides incloses en els ‘Delta Hotspots’. A més a més, en aquesta edició, AGBAR patrocinarà també l’exposició fotogràfica ‘MontPhoto, 25 anys divulgant fotografia de natura’, en la qual s’exhibiran les vint-i-cinc millors imatges d’aquest concurs internacional de fotografia que enguany fa un quart de segle de vida.

I de forma paral·lela al Delta Birding Festival, amb el Programa d’Hàbits Saludables d’AGBAR, s’organitza una sortida guiada ornitològica per al personal d’AGBAR pels aiguamolls de depuració i es proporcionen entrades per gaudir del Festival. Si et pot interessar visitar el DBF posat en contacte amb el teu coordinador BiObserva.