SUEZ Spain exposa les fites de BiObserva al II Congrés Internacional de Voluntariat Corporatiu 09/07/2018

SUEZ Spain ha exposat les fites i els avenços del seu Programa de Voluntariat Corporatiu HandsON i, en concret, del projecte BiObserva, al II Congrés Internacional de Voluntariat Corporatiu, organitzat per Voluntare.

Deu anys després del primer congrés celebrat a València, Voluntare ha organitzat una segona edició a Madrid en la qual s’han reunit empreses i entitats del sector social, impulsores de programes de voluntariat i referents en aquest camp. A la trobada s’ha analitzat la seva evolució a Espanya i s’han presentat bones pràctiques i nous formats. També s’han posat de manifest els desafiaments de la dècada: l’alineació amb els ODS, el potencial de les noves tecnologies i el protagonisme dels empleats en l’acció social de les empreses.

Amelia Canosa, directora de Desenvolupament Sostenible a l’Àrea Manager Madrid, ha estat l’encarregada de presentar la iniciativa de voluntariat ambiental BiObserva, que s’emmarca dins el programa de voluntariat corporatiu de SUEZ a Espanya, HandsON. Canosa ha explicat com, gràcies a la tecnologia, els empleats de les plantes de tractament d’aigua de SUEZ a Espanya fan ciència i contribueixen a preservar la biodiversitat de l’entorn on treballen mitjançant l’observació d’aus des dels seus llocs de treball. D’aquesta manera, SUEZ ha participat en la taula de debat del congrés “Voluntariat i tecnologia”, en què s’ha subratllat la importància de les noves tecnologies no tan sols en la gestió, sinó també en la generació de nous tipus de voluntariat.

La trobada ha evidenciat l’aposta creixent de les empreses per un voluntariat corporatiu que va sent cada vegada més estratègic, buscant el triple retorn.