SUEZ Spain celebra el Dia Mundial de les Zones Humides 02/02/2018

El Dia Mundial de les Zones Humides se celebra anualment el 2 de febrer en commemoració de la signatura del Conveni sobre les Zones Humides. SUEZ Spain gestiona al voltant de 30 zones humides que formen part de la gestió del cicle de l’aigua. Totes elles aporten un gran valor en la preservació de la biodiversitat local.  

Un exemple a destacar són les zones humides situades en zones estratègiques d’alt valor ornitològic, com per exemple la de depuració dels Aiguamolls de l’Empordà, que actua de tractament terciari de la depuradora d’Empuriabrava, les del Delta de l’Ebre o la llacuna de Navaseca (part del sistema de la depuradora de Daimiel). Aquestes zones humides constitueixen àrees d’alt interès ornitològic, que ofereixen espais idonis per a l’observació d’aus, passejos naturalistes i educació ambiental. Es tracta d’infraestructures del cicle de l’aigua que generen valor ambiental, social i econòmic per al seu entorn.

A més de contribuir a la biodiversitat, les zones humides són importants embornals de CO2 a tenir en compte en la lluita contra el canvi climàtic; per això, la seva protecció i recuperació són de summa importància.

L’aigua és un bé essencial per a una bona qualitat de vida i per al benestar de la nostra societat, i com a recurs bàsic de l’economia productiva, també és un dels elements clau per mantenir la conservació dels nostres espais naturals.