Propòsits per al nou any 12/01/2022

Al marge d'alguns propòsits típics d'aquestes dates: fer més exercici, menjar més sa, anar al gimnàs, apuntar-se a anglès, etc., val la pena tenir present que el dissabte vinent comença un dels dos períodes anuals on us demanem que incrementeu l'esforç d'observació a les vostres instal·lacions.

Com ja sabeu, independentment del nombre de censos que feu durant la resta de l'any, és molt important que entre el 15 i el 30 de gener i el 15 i 30 de maig entreu tantes dades com us sigui possible.

L'observació conjunta a totes les instal·lacions, durant aquests dos períodes de temps relativament curts, ens permet obtenir dades consistents dels ocells hivernants, en aquest cas, i dels nidificants en el període de primavera.

Aprofiteu l'ocasió per buscar titelles, grups de fringíl·lids (inclosos lluer i pinsà mec), repicatalons, ànecs i altres ocells típic d'aquesta estació.

I recordeu que els censos han de tenir una durada mínima de 30 minuts, s'han de fer entre la sortida del sol i les 12 del migdia, s'ha de recórrer tota la instal·lació i es poden anotar totes les espècies que es detectin (a més de les espècies objectiu).

Ens hi posem?