Nou format de memòries anuals 15/07/2022

Des de fa un parell de dies ja és possible consultar la memòria de resultats del 2021 al portal. L'accés és mitjançant: Projecte - Memòria anual - Memòries 2021. Com veureu, hem estrenat format, de tipus Informes ornitològics, amb l'objectiu d'arribar a molts més de vosaltres. Hem intentat presentar els resultats de manera molt més visual, més entenedora i agradable a la vista. Esperem haver-ho aconseguit. Aquests informes consten d'una part genèrica per al conjunt de plantes i una altra d'específica per a aquelles instal·lacions amb més observacions.

A escala general, al conjunt d'instal·lacions adscrites al projecte, durant el 2021, es van registrar 183 espècies d'ocells diferents, per part de 276 voluntaris de 90 plantes diferents. El nombre d'observacions va pujar fins a 24.673.

Les dades socials (nre. voluntaris i nre. d'instal·lacions) mantenen el lleuger descens que es va iniciar el 2019. Les dades ambientals, en canvi, remunten després de desplomar-se el 2020, però encara no arriben a les xifres prepandèmia. 

Els percentatges de bioindicadors es mostren molt semblants als trobats en anys anteriors, encara que augmenten lleugerament els ocells associats a ambients aquàtics, mentre que disminueixen també lleugerament els propis d'ambients agrícoles.

D'altra banda, gairebé el 18% de les espècies registrades estan incloses en alguna categoria d'amenaça, segons la Llista vermella de les aus d'Espanya.


Espero que aquest breu resum dels principals indicadors globals us animi a consultar la resta i, de passada, que doneu una ullada als informes que cobreixen les dotze instal·lacions amb més observacions.

Salutacions i bon birding!