Madrid s’incorpora al programa de voluntariat ambiental BiObserva amb dues instal·lacions d’Aquambiente 08/02/2018

L’EDAR Sud Oriental i l’ETAP del Tajo, totes dues situades a la Comunitat de Madrid i gestionades per Aquambiente, s’han incorporat recentment al programa BiObserva.  

Les formacions, impartides juntament amb SEO/BirdLife, van tenir un acolliment fantàstic entre els empleats, i durant la realització del cens d’hivern vam poder identificar algunes de les espècies emblemàtiques dels espais naturals en els quals se situen les instal·lacions.

L’EDAR Sud Oriental es troba al Parc Regional del Sud-est. Tot i ser una àrea molt humanitzada, és una de les zones amb més valor biològic de la Comunitat de Madrid. Així mateix, està declarat com a lloc d’interès comunitari (LIC) i zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA), i inclou diversitat d’hàbitats. Als voltants de l’EDAR hi trobem tallats guixencs, cultius de secà i el curs del riu Manzanares. A més, té la peculiaritat que dins de la mateixa instal·lació hi nien desenes de cigonyes blanques. Des de les instal·lacions es poden albirar altres espècies emblemàtiques del parc regional, com el milà reial i el xoriguer petit.

L’ETAP del Tajo també se situa en una zona protegida per les figures de LIC i ZEPA, envoltada de vinyes i cultius de secà. Allà hi vam poder observar rapinyaires com l’arpella comuna o el xoriguer i una espècie típica dels tallats, la merla blava. A més d’espècies habituals de zones de cultiu com el tord i la cogullada.

Donem la benvinguda als voluntaris d’aquestes dues instal·lacions a BiObserva i els animem a continuar aportant els seus albiraments.

Cens d’hivern a EDAR Sud Oriental


Cens d’hivern a ETAP del Tajo