Manual d'experiències de conservació de ratpenats a la conca del Segura 22/06/2021

Aigües de Múrcia en el marc d'un conveni de col·laboració amb ANSE ha contribuït a la publicació d'un Manual d'experiències de conservació de ratpenats a la conca del Segura.

El manual es compon de dos blocs i un annex que sumen 90 pàgines. El primer bloc inclou una introducció al món dels ratpenats, donant generalitats sobre aquest grup zoològic (els únics mamífers amb capacitat de vol actiu) i recordant l'extraordinària diversitat d'aquest grup, que compta amb 23 espècies a la Regió de Múrcia.

A més, en aquest apartat es destaca la seva importància per al funcionament dels ecosistemes i per al benestar humà a través del control de plagues agrícoles i d'insectes molestos. El primer bloc tanca analitzant les amenaces i l'estat de conservació d'aquest grup.

En el bloc 2 s'analitza la col·locació de caixes refugi com a eina de conservació de les poblacions de ratpenats i es realitza un inventari d'iniciatives de conservació de ratpenats a la conca del Segura recollint iniciatives de diferents col·lectius.

En aquest apartat han participat 10 naturalistes de diferents entitats i organismes, aportant les seves experiències i resultats en la col·locació de refugis de ratpenat. Finalment, el manual inclou un annex amb plànols de caixes que han estat emprades amb èxit a la conca del Segura.

Pots descarregar el manual a www.asociacionanse.org/download/111/