La iniciativa BiObserva en el 1er Congrés d’Ornitologia de les Terres de Parla Catalana 16/10/2018

Durant els dies 12, 13 i 14 d’octubre de 2018 el Museu de Ciències Naturals de Barcelona va acollir el 1er Congrés d’Ornitologia de les Terres de Parla Catalana.

El Congrés va mostrar un diagnòstic dels treballs en curs de diferents investigadors, grups ornitològics i entitats a tot el territori de parla catalana. El programa ambiental de voluntariat BiObserva, impulsat des de SUEZ, no podia faltar a la cita. Uns 200 voluntaris de 78 instal·lacions han obtingut més de 25.000 observacions d’aus des de 2017, xifres que avalen l’èxit de BiObserva.

Sergi Conde, voluntari de BiObserva a la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí d’Aigües de Barcelona, fou l’encarregat de presentar el programa de voluntariat a través d’un pòster sota el títol BiObserva, ciència ciutadana a l’empresa. I va exposar també com aquest centre de treball s’ha convertit en el referent del grup en la preservació de l’entorn natural on s’ubica i un dels centres més implicats en el programa BiObserva. A les seves instal·lacions s’ha construït una reserva per a papallones, així com diverses zones de refugi per a petits vertebrats i invertebrats; s’utilitzen criteris de jardineria sense ús de pesticides i es prioritza la presència de flora autòctona.