La importància de l'aigua durant els mesos de calor 05/07/2022

Hi ha una consciència cada vegada més gran de les dificultats que passen alguns ocells per trobar menjar a l'hivern. Així, en els darrers anys cada vegada són més les persones que instal·len menjadores per intentar pal·liar aquesta escassetat d'aliment. Al regne unit, per exemple, s'estima que la despesa en menjar per a ocells arriba a una xifra d'entre 200 i 300 milions de lliures anuals, cosa que donaria per alimentar 196.000.000 individus.

A l'estiu, en canvi, quan el camp s'assembla a un verger ple d'insectes i llavors, la nostra preocupació pels ocells disminueix considerablement. Però què passa amb l'aigua? La veritat és que per a alguns ocells aconseguir aigua en plena natura no és una tasca fàcil. Els ocells utilitzen l'aigua d'una manera semblant a la que ho fem les persones: més enllà de saciar la set i rehidratar-se, l'aigua els ajuda a empolainar-se, netejar les plomes i fins i tot eliminar alguns paràsits.

Encara que vosaltres ja treballeu envoltats d'aigua, segur que coneixeu algun racó a la vostra instal·lació on els ocells solen acudir a beure i a banyar-se. Aprofiteu aquest moment per fer bones observacions, per aprendre a diferenciar plomatges adults de juvenils i per fer alguna fotografia com la que ens va enviar J.M. López Pinto des de l'ETAP El Conquero.