EDAR Daimiel, amb la llacuna de Navaseca, s’incorpora a BiObserva i commemora així el Dia Mundial de les Zones Humides 02/02/2018

En el Dia Mundial de les Zones Humides, tenim la bona notícia que Aquona a Daimiel, des de la seva instal·lació a la llacuna de Navaseca, se suma a la conservació de la biodiversitat a través de BiObserva. 

La ubicació de l’EDAR de Daimiel a l’entorn de la llacuna de Navaseca dota BiObserva d’un valor afegit, ja que la seva riquesa natural, paisatgística i de flora i fauna és enorme.

La llacuna de Navaseca és reserva de la Biosfera i està classificada com a àrea tampó del parc nacional de Las Tablas de Daimiel. La depuradora d’aigües residuals de Daimiel (Ciudad Real) té un paper fonamental en l’existència de la llacuna. Us recomano llegir l’article d’Antonio García Pastrana, gerent del Servei d’Aigües d’Aquona a la zona de Ciudad Real.

El passat 31 de gener va tenir lloc la formació i el cens d’aus d’hivern amb els voluntaris d’Aquona implicats en BiObserva, acompanyats per l’associació Caminos del Guadiana.

En aquest cens s’han albirat 22 espècies diferents, entre les quals espècies catalogades com en perill d’extinció a Espanya, com ara la malvasia capblanca (Oxyura leucocephala), o espècies vulnerables com la polla blava comuna (Porphyrio porphyrio), la qual cosa ens dóna una idea de la riquesa ornitològica d’aquesta localitat manxega.

Donem la benvinguda als companys d’Aquona i els felicitem per convertir l’EDAR Daimiel i la seva llacuna en un punt de monitoratge d’aus.