Depuradores d’Osona s’incorpora al programa de voluntariat BiObserva 24/05/2019

Depuradores d’Osona, SL s’ha incorporat recentment al programa de BiObserva amb la participació de voluntaris adscrits a les estacions depuradores d’aigües residuals que gestiona a la comarca de d’Osona.
La formació inicial va ser impartida per l’Institut Català d’Ornitologia i es va realitzar en dues sessions a l’EDAR de Vic. En la primera formació del dia 8 de maig varen participar 9 voluntaris i a la segona formació en data 20 de maig varen assistir 10 voluntaris.


Els treballadors varen poder iniciar-se en les observacions durant la jornada, fent un  recorregut per l’EDAR de Vic. En la passejada es varen observar una gran varietat d’aus fins a 20 espècies en la primera sessió i 26 en la segona. Els experts ornitòlegs de l’ICO, l’Abel Julian i en Xavi Escobar, ens van transmetre els seus coneixements científics i la seva gran passió per les aus, de la que ens en volem contagiar. Amb la col·laboració de la Clara Rovira, Coordinadora de Suez de BiObserva i la nostra Coordinadora territorial, Raquel Pallach, es va iniciar amb moltes ganes aquest projecte dins casa nostra.

Els assistents van estar molt participatius i il·lusionats de poder formar part d’un projecte de ciència ciutadana. Es vol mantenir una dinàmica activa i aprofitar les virtuts que ens ofereix la comarca d’Osona, ja sigui posant-nos amb contacte amb entitats actives vinculades a l’ornitologia o realitzant visites a zones d’interès com l’itinerari del meandre del Despujol on es pot observar una magnífica colònia d’ocells ardeids. 

Benvinguts voluntaris de Depuradores d’Osona! Participem!!


Els voluntaris reportaran dades de les instal·lacions d'Osona