Censos de primavera a Madrid 25/05/2018

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat, el passat 22 de maig vam realitzar els censos de primavera en les dues instal·lacions adherides a BiObserva.

Abans de sortir a fer les observacions, vam tenir la presentació dels assoliments aconseguits durant aquest breu temps de funcionament i vam analitzar les possibles millores i formes de mantenir motivats als voluntaris.

Gràcies a les observacions durant els censos de primavera, els científics poden conèixer elements clau del grau d'amenaça de les espècies: la mida de les poblacions, la seva àrea de distribució i l'evolució dels seus efectes. A partir d'aquestes dades es poden establir plans d'acció per a la protecció i conservació d'una espècie en concret. 

Durant els nostres censos vam poder veure exemples d'arpella comuna, milà reial, verdum, cogullada i cotxa fumada. A més vam aprendre a diferenciar in situ entre espècies molt similars com els pardals comú, xarrec i de passa. Fins i tot va sortir a saludar-nos un exemplar jove de serp blanca.