Cens especial a l’EDAR Vic amb el Grup d'Anellament de Calldetenes-Osona (GACO) 06/02/2020

Aprofitant que el mes de gener tocava el cens d’hivern, des del grup de voluntaris del BiObserva de Depuradores d’Osona ens vàrem posar en contacte amb el Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona (GACO), els quals es varen mostrar molt ambles i receptius. 

El passat dimecres 29 de gener a l’EDAR de Vic es va fer un cens d’hivern col·lectiu amb alguns dels voluntaris del BiObserva guiats per en Miquel del GACO. Va ser un itinerari d’aproximadament 1 hora al voltant del perímetre de l’EDAR de Vic.

Tot i que l’entorn de l’EDAR de Vic és una zona buffer on hi ha una gran riquesa i varietat d’ocells, el cens el vàrem fer a la tarda i no hi havia molt moviment, malgrat això es va poder gaudir dels grans coneixements, anècdotes i la passió per l’ornitologia que desprèn i contagia en Miquel.

Després, els assistents ens vàrem desplaçar al taller on en Miquel ens va fer una classe magistral de com fer caixes niu mitjançant fustes reciclades. Aprofitant els palets de la depuradora de Vic, es poden fer gran varietat de caixes per diferents espècies, així com menjadores per poder ajudar els ocells a passar el fred de l’hivern d’Osona i poder gaudir de la seva presència de més a prop.


Autor fotos: Jaume Joseph