Avança el projecte BiObserva a San Bartolomé de Tirajana 20/07/2017

Canaragua segueix avançant en el seu compromís amb el voluntariat ambiental i el seu programa BiObserva. 

BiObserva és un projecte de ciència ciutadana, en què els participants (personal adscrit a plantes de tractament) aporten informació clau amb la qual després es podran dur a terme estudis, en concret, d’observacions d’aus.

BiObserva implica el personal de les instal·lacions en la conservació de la biodiversitat local, començant per l’entorn natural dels centres que gestionem. Recentment, i participant d’aquesta iniciativa, s’han col·locat a la depuradora El Tablero dues caixes niu.

Per a aquesta acció aparentment senzilla s’ha d’estudiar la ubicació, tenint cura de protegir l’entrada dels vents dominants i de la direcció de les pluges. Si s’han de col·locar en una zona amb temperatures elevades i una radiació solar alta, convé que no estiguin exposades tot el dia al sol, aprofitant l’ombra de les branques de l’arbre.

L’altura també és important, sobretot per evitar que hi puguin accedir rosegadors.

A la zona de San Bartolomé les caixes solen ser ocupades per pardals, au abundant a la zona i que nia a l’interior de la depuradora. Altres aus que nien a la depuradora són la cuereta torrentera (Motacilla cinerea) i el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla).