A la Comunitat Valenciana s'incorporen al programa de voluntariat BiObserva tres instal·laciones més: Torrent, Altea i Xixona 21/05/2018

L'EDAR de Torrent (gestionada per l'empresa mixta Aigües d'Horta) i les EDARs d'Altea i Xixona (ambdues gestionades per Aquambiente), s'han incorporat recentment al programa BiObserva, així s'afegeixen als EDARs de Riba-Roja de Túria que ja es van incorporar l'any passat. 

Les formacions, impartides juntament amb SEO/BirdLife els dies 17/5/18 (EDAR Torrent) i 18/5/18 (EDAR Altea), van tenir una excel·lent acollida entre els treballadors. Durant la realització de les corresponents sessions d'observació, va ser elevat el nombre d'espècies que es van identificar, moltes d'elles de forma immediata pels neòfits observadors. Això va ser possible gràcies a la formació teòrica prèvia en què van aprendre a identificar algunes espècies més difícils de distingir amb l'inestimable ajut de l'experimentat ornitòleg de SEO/BirdLife Àlex Alaman.


D'entre totes les espècies observades, podem destacar com a curiositat la troballa de l'oreneta cua-rogenca (Hirundo daurica) sobrevolant l'EDAR d'Altea, ja que es tracta de la primera cita d'aquesta espècie al projecte BIObserva. S'agraeix molt la participació de la Clara Rovira, Coordinadora de Suez de BiObserva, a la primera de les formacions (per problemes d'agenda no va poder ser present a les dues formacions) i de la nostra coordinadora territorial, Amelia Navarro, a la segona. 

l'EDAR de Torrent es troba a la zona metropolitana de València, a pocs quilòmetres de la capital del Túria. Tot i això, està envoltada d'amples zones obertes i ubicada al Barranc de Torrent, un curs d'aigua intermitent amb grans canyars, hàbitat idoni per gran quantitat d'ocells.

Per una altra banda, l'EDAR d'Altea està situada a pocs metre del mar, propera a llocs protegits i proveïts d'una avifauna peculiar, com són la Serra Gelada i el Penyal d'Ifach, per la qual cosa no es farà estrany veure en qualsevol moment espècies emblemàtiques del litoral llevantí com el falcó de la reina o la gavina corsa.

En canvi, l'EDAR de Xixona està situat a l'interior de la província d'Alacant, pròxima a les muntanyes de considerable alçada com el Maigmó i la Penya de Migjorn, on existeixen importants colònies de voltor comú, entre altres rapinyaires i no molt lluny del Parc Natural de la Font Roja, indret d'especial riquesa ornitològica.

Donem la benvinguda als voluntaris d'aquestes tres instal·lacions a BiObserva i els desitgem feliços i fructífers albiraments.
Formación BiObserva EDAR Torrent 17-05-18Formación BiObserva EDAR Xixona 18-05-18