Què és BiObserva

Tots depenem de la natura i de la biodiversitat per poder tenir una vida saludable i segura. L’aire que respirem, el que mengem o l’aigua que bevem depenen dels ecosistemes i la biodiversitat. Uns ecosistemes sans (com els boscos, la vegetació de ribera, les zones humides, etc.) ens permeten gaudir d’una aigua de qualitat, regular episodis de pluges abundants, protegir els entorns urbanitzats davant d’inundacions i mantenir unes reserves d’aigua adequades, entre d’altres. La nostra activitat en el cicle de l’aigua depèn directament del bon estat de l’entorn natural i dels serveis que aquest ens proveeix. Per això, la conservació de la biodiversitat ja forma part de la nostra gestió.

La gestió del cicle integral de l’aigua és intrínsecament positiva per al medi ambient (tractament d’aigües residuals, conservació dels recursos o estalvi energètic, entre altres activitats). I, a més, estem aportant valor més enllà del que és estrictament contractual, contribuint a la millora de l’entorn natural local.

BiObserva és un programa de voluntariat ambiental impulsat per Agbar. Es tracta d’un projecte de ciència ciutadana, on els participants (personal adscrit a plantes de tractament) aporten informació clau, amb la qual després es podran realitzar estudis. En aquest cas concret es recolliran observacions d’ocells.

BiObserva implica el personal de les instal·lacions en la conservació de la biodiversitat local, començant per l’entorn natural dels centres que gestionem.