Sociedad Española de Ornitología

SEO

SEO/BirdLife és l’organització pionera de la conservació de la natura i la biodiversitat a Espanya. La participació de milers de voluntaris en els programes de seguiment d’ocells i en treballs de camp ha possibilitat abordar investigacions científiques a gran escala. La ciència ciutadana que practiquen els voluntaris de SEO/BirdLife ha identificat amenaces, fins ara desconegudes, en 37 espècies d’ocells comuns, com ara l’oreneta o el pardal comú.

SEO/BirdLife col·labora amb el programa BiObserva capacitant el personal de les instal·lacions d'Agbar en l’observació i la identificació d’ocells comuns. Les dades generades seran utilitzades per SEO/BirdLife, i alimentaran indicadors i nous estudis que ens permetran conèixer millor l’estat del medi ambient.

Institut Català d'Ornitologia (ICO)


Des de 1975, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) treballa per al coneixement científic de les poblacions d’ocells a escala europea mitjançant l’anellament científic, programes professionals de seguiment d’ocells i programes de ciència ciutadana. En els seus projectes de ciència ciutadana compta amb milers de col·laboradors que han registrat milions d’observacions d’ocells a la plataforma en línia Ornitho. L’ICO ha coordinat i dissenyat la metodologia de treball de projectes paneuropeus com el European Breeding Bird Atlas 2, que inclou més de 50 països.

D’altra banda, també ha dissenyat la plataforma en línia de BiObserva, a més de la metodologia de treball i els materials educatius del projecte per aconseguir uns bioindicadors de qualitat basats en l’observació d’ocells a les instal·lacions de la companyia.